Upload billede

image_pdfimage_print

For at kunne uploade et billede til registreringen, skal det være scannet og ligge tilgængeligt for den computer, der registreres fra, eller i Arkibas filbibliotek. Billeder scannes altid i tiff-format til arkivets egen opbevaring. Til brug på Arkibas5 kan det være en god idé at lave en jpg-udgave af billedet, da tiff-formatet vil lægge beslag på meget serverplads. Billeder skal være minimum 1.280 pixels på den længste led, for at kunne sælges via Mit arkiv.dk. Vi anbefaler at billedet navngives med samme B-nummer som registreringen. Filnavet må max. være 77 tegn langt.

  • Vælg fanebladet Billede i højre side af registreringsvinduet.
  • Klik på Tilføj filer og vælg Upload nyt billede

Nu åbner et vindue med en oversigt over mapper og filer på din computer / dit netværk. Find den fil, der skal bruges og vælg den ved at dobbeltklikke ELLER ved at markere den og klikke på Åbn.

(For upload via filbibliotek, se her: Filbibliotek)

Billedet uploades hurtigt og automatisk til Arkibas5 og kan nu ses i registreringsvinduet. Bemærk, at billedet automatisk har fået tilføjet et vandmærke “Arkiv.dk” af hensyn til brugere, der får lyst til at “låne” arkivernes billeder fra internettet.

Fortryder man, og vil uploade et andet billede, vælger man bare Upload nyt billede og gentager processen.

Hvis man har billedet i flere udgaver (se mere om dette under relationer), så kan scanninger af disse uploades under fanebladet Filer.