Slet og genskab registreringer

image_pdfimage_print

Sletning

Hvis man ønsker at slette en registrering eller en journal, gøres det via knappen Slet øverst til højre på stamkortet. Det er kun brugere med administratorrettighed til at slette, der kan udføre denne handling.

Slet journal

Gendannelse af slettede journaler eller registreringer

Hvis arkivet er kommet til at slette en registrering eller en journal ved en fejl, så er det faktisk muligt at gendanne den.

  • Gå ind via fløjmenuen i venstre side >> Journaladministration >> Slettede journaler
    eller Registreringsadministration >> Slettede registreringer

Der vises nu en oversigt over alle de slettede poster. Journaler står i nummerorden efter journalnummer. Registreringer vises i alfabetisk orden efter titel/overskrift.

Slet registrering oversigt

 

Søgeresultatet kan begrænses til poster, slettet i et bestemt år. Brug feltet i toppen ”Vis registreringer … ” og vælg årstal ved hjælp af pilen.

Det er også muligt at søge blandt de slettede poster via søgefeltet i toppen af søgeresultatet. For journaler kan der kun søges på journalnumre, ikke på giver eller indhold.

Ønsker man at se oversigten i rækkefølge efter registreringsnummer, så klik på overskriften ”Registreringsnummer” (for journaler ”Journalnummer”). Ønskes listen i omvendt rækkefølge, klikkes bare en gang til på overskriften.

  • Når den ønskede post er fundet, gendannes den ved at klikke på Genopret i højre side af feltet. Nu genåbnes posten. HUSK at gemme den.

NB: Vær opmærksom på, at registreringsnummeret / journalnummeret i mellemtiden kan være blevet brugt til en anden registrering. Hvis det er tilfældet, bliver feltet markeret med rødt, og en rød tekst bekendtgør, at nummeret benyttes i en anden registrering. Så længe der ikke er valgt et nyt nummer, er registreringen ikke gemt!

Slet genskab nr benyttes allerede

 

Nyt nummer vælges ved at skrive en stjerne (*) i nummerfeltet, enten i stedet for det eksisterende nummer (giver første ledige nummer) eller efter tallet (giver næste ledige nummer efter dette tal). Arkibas vil straks returnere med et ledigt tal. Det er ikke nødvendigt at bruge hverken Enter eller tabulator.

Nu er Gem-knappen blevet blå, og registreringen kan gemmes ved at klikke på Gem.