Billedserie – opret og stamkort

image_pdfimage_print

Billeder kan registreres som en serie, hvis de hører naturligt sammen, fx ved at opfylde to eller flere af følgende kriterier: Optaget af samme fotograf / den samme dag / ved samme begivenhed.

  • Start registreringen via fløjmenuen i venstre side >> Registreringer >> Ny registrering >> Billeder / Billedserier

Billedserie stamkort

Stamkort

Arkibas5 foreslår automatisk en bogstavsignatur og det næste ledige registreringsnummer.  Vær opmærksom på, hvilket bogstav arkivet har valgt som signatur for billedserier. Hvis det ikke er det bogstav, der foreslås, må man ændre til det rette. Arkivets administrator kan ændre standardsignaturen 

 

Overskrift: En kort, men sigende titel for billedserien. Det er dette felt, der vises, når man ser posten i et søgeresultat.

 

Bemærkning: Her er der mulighed for at beskrive de nærmere omstændigheder omkring billedserien, fx den begivenhed, den viser, eller supplerende information om den forening/virksomhed/person eller lignende, der er skildret i billedserien.

 

Datering: Felterne Fra og Til skal forstås som yderår. Ved man, hvilket år billedserien er fra, skrives samme årstal i begge felter (med mindre serien strækker sig over mere end et år). Må man gætte sig til året, laves margin større eller mindre, alt efter hvor sikker man er.

Ca. 1935 kan fx angives som 1934-1936, hvis man er ret sikker, 1930-1940 hvis man er mere usikker, og 1900-1950 hvis man er meget usikker.

Note til datering bruges til at udbygge dateringen. Her kan man skrive den præcise dato for billedserien, hvis man kender den, eller man kan argumentere for sit bud på en datering

 

Klausul: Obligatorisk felt. Vælg via menu (pil) i højre side af feltet. Hvis billedet ikke er pålagt særlig klausul ved afleveringen vælges Alm. regler.

Læs mere om klausuler

 

Gem: Når alle obligatoriske felter (felter med rød stjerne) er udfyldt på stamkortet, kan posten gemmes.

  • Klik på Gem registrering.
  • Gå videre til de øvrige faneblade. Start med Indhold.

 

Indhold    Henvisninger    Relationer    Historik    Filer    Teknik    Publicering